24-timers Le Mans: Det handler om forberedelse


Jan Magnussen og resten af holdet bag Corvette Racing er denne weekend tilbage på Circuit de la Sarthe for at udføre den traditionelle test to uger før 24-timers Le Mans.

 

 

LE MANS, FRANKRIG, 3. JUNI 2017 – Forberedelserne til årets 24-timersløb på Le Mans er i fuld gang, og Jan Magnussen, Antonio Garcia og Jordan Taylor sendes søndag ud på de første testomgange på la Sarthe-banen sammen med teamkammeraterne, Oliver Gavin, Tommy Milner og Marcel Fässler.

Sammen skal de erfarne racerkørere sikre Corvette Racing den niende klassesejr i 24-timersløbet. Tilsammen har de seks kørere vundet den franske klassiker hele 18 gange, Jan Magnussen står for fire af disse sejre. Danskeren kørte sit første Le Mans i 1999, og har siden 2004 stillet op for det berømte amerikanske team.

Testdagen, som afvikles søndag, er delt op i to sessions á fire timer og vil gøre det muligt for Corvette Racing at afstemme de forbedringer, som de fandt i forbindelse med den seneste test på Road America i maj. Her var alle seks kørere bag rattet i de to gule Corvette C7.R i det såkaldte ‘low-downforce’-trim udstyret med Michelin-dæk særligt udviklet til Le Mans.

– Fordelen ved at have kørt Le Mans-setuppet igennem på Road America er, at hele teamet, både ingeniører, datafolk, kører og crew er forberedt på, hvordan bilerne opfører sig på Le Mans. Road America gav os nogle ret gode indikationer, men Le Mans er Le Mans, og man ved aldrig med sikkerhed, hvad der venter én, lyder det fra Jan Magnussen.

– Netop derfor er testdagen utrolig vigtig. Vi føler godt forberedt. Om vores fornemmelse er rigtig, må tiden vise. Ingen af os kan vente med at se, hvilket ræs det bliver for os i år.

Magnussen, Garcia og Taylor delte senest en Le Mans-Corvette i 2014, hvor trioen scorede en andenplads i 24-timersløbet. Jan Magnussens seneste Le Mans-sejr skal findes tilbage i 2009, hvor han sikrede sig trofæet sammen med Johnny O’Connell og Antonio Garcia.