DTC: Flot comeback til Markussen i København


Michael Markussen blev straffet hårdt i weekendens første DTC-løb i Københavns gader. Alligevel formåede racerkøreren fra Magnussen Racing Experience at slutte lige udenfor podiet i finalen.

 

 

BELLAHØJ PARK, 7. AUGUST 2017 – Mens Jan Magnussen kæmpede i Amerika, var hans danske team, Magnussen Racing Experience i aktion i Københavns gader. Det årlige Copenhagen Historic Grand Prix var nemlig vært for fjerde afdeling af Danish Thundersport Championship, og i chefens fravær var det op til Magnussens teamkammerat, Michael Markussen, at høste point ind til teamet og kæmpe for den prestigefulde sejr.

Markussen lagde stærkt ud med en tredjeplads i kvalifikationen lørdag formiddag. En position, som han forsvarede i weekendens første løb, hvor den 25-årige kører sluttede P3. Desværre måtte Markussen se sine point forsvinde igen, da hans Chevrolet Camaro-racer ved en fejl var blevet udstyret med forkerte dæk, hvilket udløste en diskvalificering fra dommerne.

– Det var en meget tung melding at få. Det betød nemlig, at jeg skulle starte bagest i weekendens andet løb, hvilket er så slemt, som det kan være på en snæver bybane, hvor det er svært og risikabelt at kæmpe sig gennem trafikken, forklarer Michael Markussen.

Den hurtige racerkører tog dog straffen med spændt speederkabel, for da andet kvalifikationsheat blev flaget af, krydsede Michael Markussen stregen på en imponerende sjetteplads. Hele 11 placeringer lykkedes det Kolding-køreren at nappe på de 12 omgange, hvor alle biler efter ordre fra løbsledelsen i øvrigt var udstyret med regnvejrsdæk.

 

Fra P12 til fjerdeplads i spændende finale

I weekendens sidste og afgørende finaleløb skulle Michael Markussen starte fra en tolvteplads, hvilket betød, at der igen ville være langt op til de førende i feltet. Igen truede et regnvejr kort før løbet at forvandle kampen til ‘wet race’, men solen vandt kampen, og alle biler startede på slicks. Michael fik allerede på første omgang kæmpet sig forbi de første konkurrenter, og da tre biler pludselig holdt stille ved en chikane, blev en niendeplads til en sjetteplads. Herefter lykkedes det Markussen at fælde yderligere to konkurrenter og slutte finalen lige udenfor podiet på en fænomenal fjerdeplads.

– Det blev en søndag, som startede værst muligt og sluttede bedre, end nogen havde turdet håbet. Jeg havde naturligvis helst været diskvalificeringen foruden, men når det nu skulle være, så var det fedt at være en del af noget fedt ræs og vise de mange tusinder af publikummer nogle fede overhalinger. Vigtigst af alt viste vi, at vi ikke tabte modet, lyder det fra Michael Markussen.

– Med tre løb endnu er der stadig mulighed for at være med til at kæmpe om mesterskabet. Jeg håber, at de kommende weekender kan fylde pointkontoen op, så vi kan få en spændende DM-Finale til september

Næste opgave for Magnussen Racing Experience er femte afdeling af Danish Thundersport Championship, som afvikles i forbindelse med Grand Prix Danmark på Jyllandsringen den 19.-20. august.