Formel 4: Christian Rasmussen går efter sølvet


17-årige Christian Rasmussen fra Magnussen Racing Experience holder en tredjeplads i Formel 4 Danish Championship og håber på en andenplads i det samlede mesterskab.

 

 

ROSKILDE, 29. SEPTEMBER 2017 – Formel 4 Danish Championship debuterede som serie i Danmark i 2017, og Magnussen Racing Experience stillede til sæsonstart med to talentfulde unge kørere i form af Christian Rasmussen og Noah Watt. Mens Watt har valgt at køre et løb i udlandet i weekenden, er Rasmussen tændt på at erobre Jyllandsringen og kæmpe for det vicemesterskab, som er i sigte.

– Det har været en udfordrende sæson, og først i den sidste halvdel af året har vi fundet den fart, der har gjort det muligt for os at kæmpe med om sejrene. Samtidig er konkurrencen benhård i den danske Formel 4-serie, som har mange dygtige kørere. Men de sidste par afdelinger har vi været godt med, og vejrudsigten for weekenden lover regn, hvilket er positivt, for i regnvejr er jeg stærk.

17-årige Christian Rasmussen har været i lære hos en af de bedste, nemlig australieren Peter Collins. Collins har en fortid i Formel 1, hvor han har været teammanager hos Williams og Lotus, ligesom han opbyggede det Benetton-team, der i midten af halvfemserne vandt to verdensmesterskaber med Michael Schumacher som kører. Den erfarne ekspert er ansat som konsulent hos Magnussen Racing Experience og har i denne sæson har haft fokus på Formel 4.

– Peter er en utrolig erfaren mand, og selvom hans metoder kan virke gammeldags, så er man ikke i tvivl om, at de virker. Jeg har lært utroligt meget af ham, og i det hele taget har det været en lærerrig sæson hos Magnussen Racing Experience. Det har handlet om at samarbejde med ingeniører og samtidig at lære en helt ny bil at kende, som er meget mere end en Formel Ford med vinger.

Med 90 point op til den førende Daniel Lundgaard er mesterskabstitlen uden for Christian Rasmussens rækkevidde, men en andenplads er dog mulig for Magnussen Racing Experience-køreren, der lige nu holder en tredjeplads.

– Jeg har 18 point op til Frederik Vesti, og at slutte på en andenplads i mesterskabet vil bestemt være en succes. Så dét er helt klart målet.

 

Live: Følg ræset på TV 2 SPORT

Weekendens DM-Finale på Jyllandsringen kan følges live på TV 2 SPORT med interviews fra paddock og meget andet fra søndag kl. 12.00.

 

TIDSPLAN – DM-FINALEN

Lørdag 30. september
Kl. 09.55 – Kvalifikation
Kl. 17.25 – Løb #1

Søndag 1. oktober
Kl. 10.05 – Løb #2
Kl. 14.20 – Løb #3