Formel 4: Første finalesejr til Christian Rasmussen


Fjerde afdeling af Formel 4 Danish Championship blev afviklet i forbindelse med weekendens Grand Prix Danmark på Jyllandsringen, og det udløste sæsonens første finalesejr til Christian Rasmussen fra Magnussen Racing Experience.

 

 

ROSKILDE, 21. AUGUST 2017 – Mens Magnussen og Markussen kæmpede i Danish Thundersport Championship, var teamets unge talenter, Christian Rasmussen og Noah Watt på banen i fjerde afdeling af Formel 4 Danish Championship, som også blev afviklet i forbindelse med Grand Prix Danmark. I søndagens finale satte Rasmussen ikke bare hurtigste omgangstid på den våde bane, men endte også med at tage sejren efter en straf til en konkurrent.

– Det har været en svær sæson for os, og både under weekendens træning og kvalifikation var det tydeligt, at jeg stadig manglede fart i forhold til konkurrenterne. Heldigvis var det dårlige vejr til min fordel, for bilen er rigtig god på våde bane, og i finalen hentede jeg seks pladser og kørte over målstregen på en andenplads efter at have startet otte, lyder det fra Christian Rasmussen.

Det 18-årige motorsportstalent, som sikrede sig sølv i det danske Formel Ford-mesterskab i 2016, fik søndag aften imidlertid vekslet sin andenplads til en sejr, da løbets vinder, Daniel Lundgaard, måtte indkassere 20 sekunders tidsstraf for at bryde regler omkring safetycar. Inden finalen var det også lykkedes for Rasmussen at sikre sig to tredjepladser i weekendens indledende heats.

– Som jeg forklarede før weekenden kan jeg mærke, at det går i den rigtige retning for os, og det er weekendens tre pokaler et synligt bevis på. Nu gælder det bare om at arbejde videre i samme retning og udnytte, at der stadig er tre løb tilbage af sæsonen.

 

Noah Watt fanget i kaos-crash

Rasmussens teamkammerat, Noah Watt, var ikke lige så heldigt kørende i weekenden, hvor den 15-årige racerkører fra Herlev blev fanget i et større crash på første omgang i det regnfulde finaleløb. Watt endte i sandet med en beskadiget Mygale-racer og måtte konstatere, at løbet var slut før det overhovedet var nået at komme i gang.

– Finalen blev startet i regnvejr, og allerede i andet sving bliver jeg og en anden kører fanget bag en tredje bil, som pludselig holder på tværs. Vi får kontakt, ryger af banen, og så er løbet ligesom overstået, lyder det fra Noah Watt.

– Det var ikke sådan, det skulle ende. Vi har testet på Jyllandsringen tidligere på sommeren, og vi følte os rigtig godt forberedt, da vi ankom i torsdags. Desværre gik det ikke, som vi havde håbet, så nu skal vi have analyseret en masse data fra weekenden for at se, hvor vi skal forbedre os. Heldigvis har vi tre afdelinger tilbage af sæsonen, så der er stadig gode muligheder for at komme frem i feltet og vinde nogle point.

Femte afdeling af Formel 4 Danish Championship afvikles på Padborg Park i Sønderjylland den 2. september.