Jan Magnussen: Efter omstændighederne tilfreds med tredjeplads i Norge


Årets norske udgave af Danish Thundersport Championship sluttede med et podieresultat for Jan Magnussen, som måtte kæmpe sig op gennem feltet i en spændende finale.

ROSKILDE, 12. SEPTEMBER 2016 — Det blev til en tredjeplads for Jan Magnussen i weekendens DTC-kamp på Rudskogen syd for Oslo, hvor den tredobbelte mester trods et uheldigt heat alligevel kom relativt succesfuldt gennem de norske sløjfer.

 

 

– Desværre var min start i første heat ikke så god, som den skulle have været. Michael (Markussen, red.) gik forbi mig og tog føringen, og resten af løbet lå jeg toer og sørgede for at holde Kasper H. Jensen bag os. Hvis man endelig skal misse en sejr, er det trods alt fedest, hvis ens teamkammerat tager den.

 

Et heat til glemmebogen

Til andet heat bestemmer reglementet, at de første otte placeringer fra første heat byttes rundt. Derfor måtte Magnussen og Markussen dele fjerde startrække, og efter en god start var de to teamkammerater godt på vej op gennem feltet.

– Pludselig satte Michaels motor ud, og han snurrede rundt foran mig. Jeg undveg, men måtte en tur i græsset, hvilket efterfølgende tvang mig i pit med en køler fyldt med græs. Jeg nåede tilbage på banen og fuldførte løbet, men det blev desværre en trist afslutning for os begge, fortæller Jan Magnussen.

 

Solid podieplads i finalen

I weekendens afsluttende finaleløb måtte Jan Magnussen tage til takke med syvende startposition, mens Michael Markussen slet ikke stillede til start grundet defekt motor. Det var i stedet rivalerne fra Massive Motorsport, som holdt i forreste række på gridden, men begge var efter få omgange sat tilbage i feltet.

– Jeg kørte et solidt løb, hvor jeg kom forbi konkurrenterne én for én, og jeg var godt i gang med at lukke hullet til Marius Nakken, da det ternede flag kom ud. Gutterne havde givet mig en perfekt bil, og det var alt taget i betragtning tilfredsstillende at kunne stille sig på podiet, slutter Jan Magnussen.

Magnussen holder fortsat en fjerdeplads i DTC-mesterskabet, nu 61 point efter den førende Kasper H. Jensen, mens teamkammerat Michael Markussen stadig er med i medaljekampen på en andenplads, 30 point efter.