Jan Magnussen: En spændende DTC-afslutning


Jan Magnussen jagtede sejren i årets sidste DTC-løb, men endte i gruset efter en nervepirrende duel med rivalen Ronnie Bremer. Teamejeren fra Magnussen Experience sluttede alligevel på en andenplads i det prestigefulde mesterskab.

 

 

ROSKILDE, 2. OKTOBER 2017 – Med blot en halv omgang tilbage af årets sidste løb i Danish Thundersport Championship lykkedes det Jan Magnussen at komme forbi konkurrenten Ronnie Bremer og tage føringen. Kontakt mellem de to kamphaner betød imidlertid, at Magnussen måtte slutte DM-Finalen i Jyllandsringens sandgrav. Alligevel var teamejeren fra Magnussen Racing Experience i godt humør.

– Det var jo fedt at være med i kampen om mesterskabet helt indtil sidste løb, og at slutte på en andenplads i kørernes mesterskab uden at have kørt alle sæsonens afdelinger er bestemt godkendt. Det ville have været suverænt at tage mesterskabet, men Lasse Sørensen har været en benhård konkurrent og har virkelig gjort det godt i år, og vi ønsker ham alle tillykke med mesterskabet, lyder det fra Jan Magnussen.

Jan Magnussen, som til DM-Finalen var sponsoreret af den landsdækkende værkstedskæde AutoPartner og havde fyldt sit hospitality op med VIP-gæster, havde ellers sat næsen op efter at vinde årets sidste løb. Med en andenplads i første kvalifikationsheat og en enestående sejr i andet skulle den tredobbelte mester starte forrest i den afgørende finale. Han blev imidlertid overhalet af en flyvende Ronnie Bremer, som tog starten og efterfølgende gjorde alt for at holde Magnussen bag sig. Magnussen lagde først lidt afstand, men fik så greb i asfalten og gik i angreb.

Længe kæmpede de to kamphaner kofanger mod kofanger, og først på sidste omgang lykkedes det for Jan Magnussen at få sin blå og røde Chevrolet Camaro forbi og indtage førstepladsen – men kun i en brøkdel af et sekund, da Ronnie Bremer straks efter kom for tæt på Magnussen og lavede dét, der lignede en sejr om til en parkering i gruset.

– Ærgerligt at slutte sæsonen på dén måde. Jeg ville utroligt gerne have givet mit team og alle vores gæster og samarbejdspartnere en finalesejr, men sådan skulle det ikke være. Jeg er nu ret sikker på, at de fleste følte sig godt underholdt, og jeg fortryder naturligvis ikke, at jeg udnyttede den chance, selvom jeg endte med at blive skubbet af banen. Heldigvis havde jeg point nok til at bevare min andenplads i mesterskabet.