Jan Magnussen gjorde rent bord på Jyllandsringen


Suveræn sæsonstart for Jan Magnussen, som for tredje år i træk vandt premieren på Danish Thundersport Championship på Jyllandsringen.

 

 

ROSKILDE, 14. MAJ 2018 – Det startede skævt, men sluttede med en direkte højre til konkurrenterne, da Jan Magnussen tog en sikker sejr i årets første afdeling af Danish Thundersport Championship på Jyllandsringen. Racerkøreren havde besvær med at finde farten i lørdagens kvalifikation, hvor det blev til en skuffende sjetteplads – men sluttede alligevel som hurtigste mand i det afgørende finaleløb søndag eftermiddag.

– Fantastisk start på sæsonen! Fedt at være tilbage på Jyllandsringen, og fedt at opleve, hvordan DTC-serien udvikler sig sæson for sæson. Vi var slet ikke tilfreds med kvalifikationen lørdag, og teamet knoklede hele natten med at skabe et hurtigere setup til bilen. For at være helt ærlig, anede vi ikke, hvor vi var, da vi kørte til opvarmning søndag formiddag. Men vi ramte plet og endte med at have en bil, som både var hurtig, og som kunne kæmpe med om pladserne, lyder det fra Jan Magnussen.

Jan Magnussen startede på en sjetteplads og sluttede på en tredjeplads i søndagens første kvalifikationsheat, hvilket udløste en startplacering som nummer seks i andet heat. Her fandt den 44-årige racerkører for alvor fart i den AD Danmark-sponsorerede Chevrolet Camaro, overhalede konkurrenterne én for én og sluttede på en andenplads.

 

Jan Magnussen: En fed serie med masser af action

Resultaterne fra de to kvalifikationsheats placerede Magnussen forrest i det afgørende finaleløb, som han kørte hjem fra spids og dermed kunne stille sig øverst på skamlen i DTC-sæsonens første afdeling. Det er tredje år i træk, Magnussen vinder Åbningsløbet på Jyllandsringen.

– Danish Thundersport Championship har udviklet sig til en stærk, professionel serie med mange dygtige kørere, som går til stålet og kæmper hårdt om pladserne. Bilerne får nogle skrammer, men jeg synes, der er en indbyrdes respekt, både for hinanden og for ræset. Det skal være underholdende at køre, og det skal være underholdende at se på. Jeg synes, at vi leverede varen i dag med tætte kampe og fede overhalinger. Jeg kan næsten ikke vente til det går løs igen i Aarhus.

Næste udfordring for Jan Magnussen i Danish Thundersport Championship er Classic Race Aarhus, som finder sted omkring Mindeparken i Smilets By den 25.-27. maj. Herefter er Jan Magnussen tilbage hos Corvette Racing til årets højdepunkt, 24-timersløbet på Le Mans, som traditionelt starter ud med officiel testdag for alle teams den 3. juni før løbet afvikles den 16.-17. juni.