Jan Magnussen: Grand Prix Danmark er årets løb!


Jan Magnussen har noget at indhente i weekenden efter sin udeblivelse fra DTC-løbet i København, mens teamkammerat Markussen vil gentage sidste års Grand Prix Danmark-sejr på Jyllandsringen.

 

 

ROSKILDE, 18. AUGUST 2017 – Grand Prix Danmark på Jyllandsringen er for danske motorsportsentusiaster sæsonens mest prestigefulde løb, og når Magnussen Racing Experience stiller til start den kommende weekend, er det med forventning om at gentage sidste års finalesejr i Danish Thundersport Championship, hvor Michael Markussen tog den store pokal.

– Alle vil vinde Grand Prix Danmark. Det er sæsonens største og mest prestigefulde løb, og hvis ikke det bliver mig, så håber jeg naturligvis, at Michael Markussen tager sejren, lyder det fra en skævt smilende Jan Magnussen.

– Jeg glæder mig som altid til at komme tilbage i DTC-bilen igen. Det har for mit vedkommende været en lang sommerpause, eftersom jeg ikke kunne deltage i sæsonens fjerde afdeling til Copenhagen Historic Grand Prix. Desværre falder DTC-kalenderen også i år sammen med mit job i den amerikanske IMSA-serie, hvor jeg sammen med Antonio Garcia fører mesterskabet for Corvette Racing.

De manglende point fra København har betydet, at Jan Magnussen er dumpet ned fra en første- til en femteplads i DTC-mesterskabet med 42 point op til den førende Lasse Sørensen. Magnussen har dermed en opgave foran sig i weekenden, hvor racerkøreren og teamejeren har inviteret 100 forventningsfulde VIP-gæster fra Europas største byggemarkedskæde, BAUHAUS, til racerfest på Jyllandsringen. Magnussen skal også underholde en stor forsamling af gæster fra værkstedskæden Teknicar.

 

Michael Markussen: Jeg skal angribe

Teamkammerat Michael Markussen håber på at besejre Grand Prix Danmark for andet år i træk, og den 25-årige racerkører fra Magnussen Racing Experience befinder sig efter eget udsagn i en glimrende position til at sætte alt ind i weekenden.

– Jeg blev diskvalificeret fra et løb i København grundet en banal fejl omkring dækproceduren, og det gjorde ondt på pointene. Jeg røg ned på en syvendeplads i mesterskabet, hvilket er skidt med kun tre løb tilbage på kalenderen. Til gengæld betyder det, at jeg ikke har noget at forsvare. Jeg skal angribe, lyder det fra Michael Markussen.

– Jeg har et Danmarks bedste team omkring mig, og vi har for længst bevist, at vi har farten til at være med helt forrest i feltet. Det har vi også i kommende weekend, hvor de største rivaler foruden min egen teamkammerat bliver den mesterskabsførende Lasse Sørensen og Kasper H. Jensen.

 

Live: Følg ræset på TV 2 SPORT

Femte afdeling af Danish Thundersport Championship kan følges live på TV 2 SPORT med interviews fra paddock og meget andet fra søndag kl. 11.00. Transmissionen fortsætter på TV 2 PLAY kl. 15.00.

 

TIDSPLAN DTC– GRAND PRIX DANMARK

Fredag 18. august
Kl. 15.45 – Træning #1

Lørdag 19. august
Kl. 10.20 – Træning #2
Kl. 16.20 – Kvalifikation

Søndag 20. august
Kl. 10.35 – Shakedown
Kl. 10.50 – Warmup
Kl. 12.30 – Kvalifikationsheat 1
Kl. 13.45 – Gridshow
Kl. 14.20 – Løb 2
Kl. 15.10 – Finale