Jan Magnussen i kamp på legendarisk racerbane i Canada


For femte weekend i træk skal Jan Magnussen i kamp på en racerbane – denne gang på Canadian Tire Motorsport Park, hvor den gule Corvette skal i aktion søndag eftermiddag.

 

CANADIAN TIRE MOTORSPORT PARK, CANADA, 8. JULI 2016 — Efter 6-timersløbet på Watkins Glen sidste weekend trækker Jan Magnussen nu atter i køredragten og starter V8-motoren i sin Corvette C7.R. Denne gang på Canadian Tire Motorsport Park, også kaldet Mosport, hvor danskeren seks gange tidligere har vundet en klassesejr.

 

 

– Det er svært at finde racerkørere, som ikke er fuldstændig vild med Mosport. Ligesom Watkins Glen, VIR og Laguna Seca er det endnu en oldschool amerikansk racerbane med hurtige sving, markante højdeforskelle og steder, hvor det virkelig kan gå galt, lyder det fra Jan Magnussen.

Den canadiske racerbane midt mellem Detroit og Montreal er knap fire kilometer lang og har layoutmæssigt ikke undergået de store ændringer, siden den blev opført i de tidlige tressere. Banen anses for at være en af sæsonens mest udfordrende, og den har været vært for blandt andet Can-Am-serien, IndyCar og Formel 1.

 

Har vundet seks sejre i Canada

– Jeg har været heldig at have haft stor succes på Mosport. Seks sejre er det blevet til, hvoraf de fem er vundet sammen med Corvette Racing. At have så mange triumfer på en så legendarisk racerbane er naturligvis specielt, lyder det fra Jan Magnussen.

– Men ingen tvivl om, at weekenden bliver hård for os. Vi kommer direkte fra Watkins Glen, hvor vi tydeligvis havde minus i overskud. Dét løb handlede bare om at hænge på. Vi håber på, at styrkeforholdet ændrer sig i den kommende weekend.

 

Forudser hård weekend

– Jeg er slet ikke i tvivl om, at teamet har arbejdet hårdt på at give os en hurtig bil, og i de næste dages træning vil vi arbejde fokuseret på at kunne give vores konkurrenter kamp til stregen. Vi er bagud i mesterskabet, så den skal have en skalle nu.

Jan Magnussen stiller op til det to timer og 40 minutter lange løb sammen med sin faste teamkammerat, Antonio Garcia. Corvette-duoen startede 2016-sæsonen succesfuldt med en 2. plads i 24-timersløbet på Daytona og holder efter et par udfordrende løb nu en 6. plads i GTLM-mesterskabet.

 

Får dansk selskab: Christina Nielsen

Jan Magnussen får selskab af en anden dansker i Canada, nemlig den 24-årige Christina Nielsen, som stiller op i GTD-klassen for Scuderia Corsa i en Ferrari 488 GTB. Nielsen kommer direkte fra en flot sejr på Watkins Glen i sidste weekend.

 

TIDSPLAN FOR MOBIL 1 SPORTSCAR GRAND PRIX

OBS! Danske fans kan følge Jan Magnussen og Corvette C7.R #3 live på FOX Sports samt via live-streaming af kvalifikation og løb på www.imsa.com.

FREDAG 8. JULI

10.35 (16.35 dansk tid) — Træning #1
14.55 (20.55 dansk tid) — Træning #2

LØRDAG 9. JULI

10.10 (16.10 dansk tid) — Træning #3
16.05 (22.05 dansk tid) — Kvalifikation (GTLM)

SØNDAG 10. JULI

08.00 (14.00 dansk tid) — Warmup
11.05 (17.05 dansk tid) — RACE (2 timer 40 min)