Jan Magnussen inden norsk udfordring: Jeg vil vinde!


Efter en sejr i det amerikanske IMSA-mesterskab er Jan Magnussen tilbage i DTC-bilen
igen i weekenden, hvor sæsonens eneste udenlandske løb finder sted i Norge.


Roskilde, 7. september 2016
– Det var en opgave for Corvette Racing i det amerikanske IMSA-mesterskab, som gjorde det umuligt for Jan Magnussen at deltage i DTC-sæsonens største løb, Grand Prix Danmark på Jyllandsringen forrige weekend.

 


– Jeg har desværre sjældent kunne stille op til alle DTC-sæsonens løb, og det er heller ikke lykkedes i år, lyder det fra den tredobbelte mester.

 

Teamkammerat sejrede

Mens Jan Magnussen kørte sin Corvette C7.R til sejr på Virginia International Raceway, sørgede teamkammeraten Michael Markussen dog for at holde fanen højt hjemme i Danmark, hvor den unge Kolding-kører vandt weekendens finale.

– Naturligvis er det ærgerligt at ligge på en fjerdeplads i mesterskabet med kun to løb tilbage af sæsonen. Samtidig er jeg glad for, at Michael Markussen holder andenpladsen og meget stolt over, at Magnussen Racing Experience fører teammesterskabet, forklarer Jan Magnussen.

 

Håber på miraklet

– Der skal nok ske noget mirakuløst, hvis jeg skal tage mesterskabet. Jeg er 43 point bagud, og der er 150 point at køre om, så fokus er at hente løbssejre og så naturligvis forsøge at lukket hullet til den førende Kasper H. Jensen.

Det er første gang i to år, Jan Magnussen stiller til start på den norske racerbane, som med sine 14 sving fordelt på 3,2 kilometer er den længste og hurtigste bane i hele sæsonen. Den markante højdeforskel på 42 meter sørger for at holde adrenalinpumpen kørende, og en Formel 1-racer blev på et tidspunkt målt til 297 kilometer i timen på den kuperede bane.

 

Vild med den norske bane

– Jeg er ret vild med Rudskogen og glæder mig til at komme tilbage igen. Det kuperede layout minder mig om de amerikanske racerbaner, hvor der er en konsekvens, hvis man dummer sig, forklarer Jan Magnussen.

– Man kører med sidespejlet lige op ad klipperne nogle steder, og et af svingene på banen kaldes for ‘Angsten’, hvilket ret godt fortæller, hvad det handler om.

 

Tidligere succes i Rudskogen

Jan Magnussen deltog heller ikke sidste år i DTC-løbet på Rudskogen, mens han i 2014 vandt ét af weekendens tre løb, og måtte tage til takke med en andenplads i finalen.

 

___

TIDSPLAN FOR DTC – RUDSKOGEN

OBS! Weekendens afdeling af Danish Thundersport Championship vises i denne omgang forskudt på TV 2 SPORT søndag den 11. september klokken 21.30.

Fredag 9. september
08.00 – Fri træning
10.00 – Fri træning
12.00 – Fri træning
14.00 – Fri træning
16.00 – Fri træning
17.15 – Kvalifikation

Lørdag 10. september
08.00 – Fri træning
10.00 – Fri træning
12.00 – Fri træning
13.45 – Fri træning
15.00 – Heat #1
16.00 – Fri træning

Søndag 11. september
10.00 – Fri træning
12.00 – Fri træning
13.30 – Fri træning
14.00 – Heat #2
15.00 – Finale