Jan Magnussen jagter karrierens femte sejr i 24-timers Le Mans


En femte sejr på Le Mans er målet for Jan Magnussen, som lørdag stiller op til 24-timersløbet for 17. gang i karrieren. Ønsker alle danske kørere held og lykke, men vil selv stå øverst på podiet.

LE MANS, FRANKRIG, 10. JUNI 2015 — Det er en topmotiveret Jan Magnussen, som melder klar til verdens største motorløb, 24-timers Le Mans, den kommende weekend. En kvart million tilskuere og adskillige millioner TV-seere vil fra lørdag klokken 15.00 følge løbet, som har ikke færre end syv danskere til start.

_DSC0860

– Alt, hvad vi foretager os i løbet af sæsonen gør vi for at forberede os til Le Mans, og som altid er vores klare mål at tage sejren, lyder det fra Jan Magnussen.

Det bliver danskerens 17. start i det berømte 24-timersløb, som han har deltaget i hvert år siden 1999. Fire gange har Jan Magnussen vundet en klassesejr – 2004, 2005, 2006 og 2009 – og alle gange for amerikanske Corvette Racing.

Motivationen er i top, ikke mindst fordi det sidste år blev til en 2. plads for trioen Jan Magnussen, Antonio Garcia og Jordan Taylor. Men også fordi, Magnussen allerede har vundet to af sæsonens største løb, 24 Hours of Daytona og 12 Hours of Sebring.

– Sejrene på Daytona og Sebring demonstrer på suveræn vis, at vi har et fantastisk teamwork. Vores mål er altid at vinde, og på Le Mans har vi med få undtagelser altid været i stand til at kæmpe med om sejren, lyder det fra Jan Magnussen.

Forudser hård konkurrence i GTE Pro-klassen

De overtroiske kan glæde sig over, at Jan Magnussens gule Corvette C7.R til dette års 24-timersløb kører med startnummer #63 på siden. Det samme var nemlig tilfældet, da danskeren senest vandt løbet i 2009.

Han deler bilen med sin faste medkører fra den amerikanske TUDOR-serie, spanske Antonio Garcia, samt australieren Ryan Briscoe, som kører for General Motors i den amerikanske Indycar-serie og desuden kørte 24-timers Le Mans i en prototype i 2013.

I søsterbilen, Corvette C7.R #64, sidder engelske Oliver Gavin og de to amerikanere Tommy Milner og Jordan Taylor.

– Jeg tror, det bliver et tæt løb igen i år. Vi er oppe imod Ferrari, Porsche og Aston Martin, som alle tidligere har vundet på Le Mans, så konkurrencen bliver større end nogensinde, forudser Jan Magnussen.

Corvette Racing Le Mans 2015

Jan Magnussen bliver i øvrigt langtfra den eneste dansker, som prøver lykken i den 83. udgave af den franske klassiker.

Han skal nemlig kæmpe imod sine egne landsmænd i GTE Pro-klassen, hvor Michael Christensen stiller op for Porsche, mens trioen Nicki Thiim, Christoffer Nygaard og Marco Sørensen skal kæmpe for Aston Martin.

I LM P2-klassen stiller David Heinemeier Hansson til start for det amerikanske Extreme Motorsports, mens Kristian Poulsen kører en Corvette C7.R i GTE Am-klassen for franske Larbre Competiton.

Dansk Ferrari-team stadig på reservelisten

På reservelisten håber Mikkel Mac og Johnny Laursen fra Formula Racing stadig på, at mindst to biler trækker sig fra løbet og giver plads til den danske Ferrari 458.

Derudover får Christina Nielsen sin Le Mans-debut, da den hurtige kvinde stiller op i Aston Martin Festival Race for sit amerikanske team, TRG-AMR. Dette løb finder sted på Le Mans-banen lørdag forud for 24-timersløbet.

– Jeg håber bestemt, at alle danskerne kommer på podiet, lyder det fra Jan Magnussen.

– Bare det bliver mig, som står øverst.

TIDSPLAN FOR 24 HOURS OF LE MANS 2015

OBS! 24-timers Le Mans 2015 transmitteres LIVE på TV 2.

Onsdag 10. juni
16.00 — Træning (4 timer)
22.00 — Kvalifikation #1 (2 timer)

Torsdag 11. juni
19.00 — Kvalifikation #2 (2 timer)
22.00 — Kvalifikation #3 (2 timer)

Lørdag 13. juni
09.00 — Warm-Up (45 min)
15.00 — RACE (24 timer)