Jan Magnussen øgede DTC-føring trods udfordringer på Djursland


En fjerdeplads til Jan Magnussen i søndagens afgørende DTC-løb på Ring Djursland, hvor teamkammerat Michael Markussen missede finalen grundet teknisk defekt. Formel 4-talenterne Christian Rasmussen og Noah Watt hentede tilsammen tre podiepladser, men måtte begge udgå fra tredje løb.

 

 

ROSKILDE, 12. JUNI 2017 – Racerweekenden på Ring Djursland blev ikke den fuldstændige succes, som Magnussen Racing Experience havde håbet på. Mens Jan Magnussen trods skuffende resultater endnu en gang formåede at øge sin føring i DTC-mesterskabet, måtte teamkammerat Michael Markussen lade sig udgå fra finaleløbet. Det samme måtte Formel 4-kørerne Christian Rasmussen og Noah Watt, som dog forinden nåede at vise god fart og hente tilsammen tre podiepladser.

 

DTC: Magnussen holdt stand – Markussen måtte udgå

I tredje afdeling af Danish Thundersport Championship startede Jan Magnussen weekenden som han efterhånden plejer – nemlig ved at sætte hurtigste tid på den udfordrende bane. Første løb blev kørt hjem fra spids, og dermed kunne Magnussen fejre sejren i første heat.

– Weekenden startede som den skulle, og det eneste problem med at vinde første heat er, at man skal starte fra en ottendeplads i andet heat. Foran mig var Kasper H. Jensen, og det lykkedes mig aldrig at komme i angreb, og jeg henter kun en enkelt plads fordi en konkurrent længere fremme falder tilbage i feltet, lyder det fra Jan Magnussen.

Jan Magnussen skulle således starte treer i finalen, hvor den tredobbelt DTC-mester dog kommer skidt af sted og mister to positioner under starten. Magnussen kører over målstregen en knivspids efter Mikkel C. Johansen, men da denne senere får en tidsstraf, ender Jan Magnussen altså finalen på en fjerdeplads.

Teamkammerat Michael Markussen fik heller ikke drømmene opfyldt på Ring Djursland, hvor den hurtige Kolding-kører nåede at samle to femtepladser sammen, før han måtte udgå med en defekt drivaksel allerede inden starten på finalen.

– Igen en svær weekend. Sådan er motorsport. Heldigvis nåede jeg at få nogle point med hjem, hvilket gør, at jeg stadig ligger nummer seks i det samlede mesterskab. Men det er selvfølgelig ikke der jeg vil ligge når sæsonen slutter, og det kommer jeg heller ikke til, understreger Markussen.

 

Formel 4: Unge talenter på podiet i udfordrende weekend

Ring Djursland var også vært for anden afdeling af det danske Formel 4-mesterskab, hvor Magnussen Racing Experience igen stillede til start med teamets to Formel 4-racere, som har Christian Rasmussen og Noah Watt bag rattet. De unge talenter fik en udfordrende start på weekenden, da de kørte direkte ud til kvalifikationen uden træning, hvilket resulterede i placeringer som henholdsvis femmer og syver. Det slog dog ikke drengene ud, og i første heat kørte Rasmussen og Watt sig to placeringer op.

– Selvom kvalifikationen ikke var nogen succes, så fik vi det heldigvis vendt rundt allerede i første heat. Med en superfed dobbeltoverhaling på første omgang nappede jeg tredjepladsen, og det kom der noget ræs ud af, fortæller Christian Rasmussen.

– I andet heat slutter jeg en placering endnu højere efter et tæt ræs. Ring Djursland er ikke verdens nemmeste bane at overhale på, så jeg er meget tilfreds med at få kørt mig frem fra en P5 til en P2 over to heats. Desværre havarerer min motor i tredje heat, hvilket var en hård én at sluge, men min speed har været god denne weekend, og to podiepladser har virkelig givet noget motivation, understreger den hurtige københavner.

Den kun 14-årige teamkammerat Noah Watt hentede også to positioner i weekendens første heat og endte på podiet med en tredjeplads i andet heat.

– Desværre går det galt i tredje heat, hvor jeg bliver involveret i noget lidt tæt ræs og må udgå med en defekt. Jeg havde håbet på også at hente nogle gode point i tredje heat, men sådan skulle det desværre ikke være. Når det er sagt har det været en fed weekend, som startede udfordrende, men hvor vi fik vist, at vi har farten til at komme med helt frem i feltet. Teamet udvikler sig, og selv lærer mere og mere. Jeg ser frem til næste afdeling, lyder det fra Noah Watt.

Næste opgave for Formel 4-kørerne Christian Rasmussen og Noah Watt bliver den 24.-25. juni på Padborg Park. Tredje afdeling af Danish Thundersport Championship afvikles den 5.-6. august i København, hvor Jan Magnussen er forhindret i at deltage grundet sine kontrakt med Corvette Racing.