Jan Magnussen og Corvette Racing tilbage på podiet i Ohio


Jan Magnussen og Antonio Garcia sluttede på en stærk tredjeplads efter et udfordrende, men spændende løb på Mid-Ohio Sportscar Course søndag aften dansk tid. Duoen rykker frem i GTLM-mesterskabet.

 

 

LEXINGTON, OHIO, 7. MAY 2018 – At det amerikanske WeaherTech SportsCar Championship hører til blandt verdens hårdeste sportsvognsmesterskaber fik Jan Magnussen at føle i årets fjerde afdeling, som blev afviklet på Mid-Ohio Sports Car Course. Magnussen kæmpede en fantastisk kamp om tredjepladsen mod rivalerne fra Ford, som med 27 minutter tilbage af løbet måtte se sig slået af danskeren.

– Det var et godt ræs med fede kampe! Vi ville naturligvis gerne have haft den speed, som Porsche og BMW præstedere, men når vi ikke kunne vinde, er en tredjeplads rigtig godt. Teamet leverede en fantastisk indsats som altid, og vi havde en god bil, som vi kunne kæmpe med, lyder det fra Jan Magnussen.

Det var Antonio Garcia, som startede løbet i den gule Corvette C7.R efter at have kvalificeret bilen til en femteplads lørdag. Spanieren hentede en position under starten og gav derfra bilen videre til Jan Magnussen i løbets første pitstop.

Både Antonio Garcia og Jan Magnussen befandt sig længe i midten af feltet og kæmpede med trafik og konkurrenter, hvilket gav frit løb til GTLM-klassens to førende biler. Efter en nervepirrende duel, hvor Magnussen kørte kofanger mod kofanger med en forankørende Ford GT og samtidig blev jagtet af en anden Ford, lykkedes det med 27 minutter tilbage af løbet danskeren at indtage en tredjeplads, som blev forsvaret indtil det ternede flag.

 

Rykker frem til fjerdeplads i mesterskabet

Resultatet i weekendens løb, som blev vundet af Porsche med BMW på andenpladsen, sender Magnussen og Garcia op på en fjerdeplads i kørermesterskabet, mens Corvette Racing rykker frem til en tredjeplads i konstruktørmesterskabet.

Næste afdeling af GTLM-mesterskabet i WeatherTech SportsCar Championship afvikles den 28.-1. juni på Watkins Glen i New York. Inden da går det dog løs på Le Mans med det berømte 24-timersløb den 16.-17. juni. Den franske klassiker indledes med den traditionelle testdag den 3. juni.