Jan Magnussen og Corvette Racing tilbage på podiet i Virginia


Stærkt resultat for Jan Magnussen og Antonio Garcia, som efter weekendens IMSA-løb fortsat er med i kampen om titlen i det amerikanske sportsvognsmesterskab.

 

VIR, VIRGINIA, 26. AUGUST 2019

Der var både tæt ræs og et enkelt sammenstød i weekendens afdeling af det amerikanske IMSA-mesterskab på Virginia International Raceway, hvor Jan Magnussen og Antonio Garcia sluttede på en samlet tredjeplads og dermed rykkede frem til en tredjeplads i det prestigefyldte kørermesterskab. De to Corvette-kørere går efter deres tredje IMSA-mesterskab i træk.

– Et podieresultat er godt for vores mesterskabspoint, men desværre sluttede vore nærmeste konkurrenter, de to Porscher, bedre end os. Generelt har vi været sultne efter en sejr i alt for lang tid. Når det er sagt, var det et fantastisk ræs med tætte kampe. Teamet leverede en fantastisk indsats, og tre-stop-strategien var en god beslutning. Desværre var det ikke nok til at slutte helt øverst, lyder det fra Jan Magnussen.

Det var Magnussen, som startede det to timer og 40 minutter lange løb fra en andenplads, og i et løb forbeholdt GT-biler var der dømt tæt ræs og intense dueller fra start. Danskeren kørte to korte stints, før han gav den gule Corvette C7.R videre til Antonio Garcia, som fortsatte kampen. Spanieren fik kort efter pitstoppet kontakt med en konkurrerende Ford, og de to rivaler måtte en tur udenfor banen, men kunne herefter fortsætte løbet uden skader.

En chance åbnede sig, da en safetycarperiode samlede feltet og slap det løs med blot 10 minutter igen, men trods Antonio Garcias aggressive forsøg, manglede Corvette-duoen ganske enkelt fart overfor de to førende fabriks-Porscher, som tog første- og andenpladsen.

– Vi kæmper med alt, hvad vi har, og jeg synes ikke, vi efterlod noget på bordet denne weekend. Vi må bare kæmpe videre og håbe på, at heldet er med os på Laguna Seca i næste måned. Et mesterskab bliver svært, men ikke umuligt, siger Jan Magnussen.

Næste opgave for Magnussen, Garcia og resten af Corvette Racing er således IMSA-sæsonens næstsidste afdeling, som afvikles på Laguna Seca i Californien den 13.-15. september.