Jan Magnussen runder skarpt hjørne: Kører løb nummer 150 for Corvette Racing


Efter en hjerteskærende afslutning på 24-timers Le Mans er Jan Magnussen og Antonio Garcia opsat på revanche, når duoen fra Corvette Racing stiller op til sekstimersløbet på Watkins Glen i staten New York den kommende weekend. Det er danskerens 150. løb for det amerikanske team.

 

WATKINS GLEN, NEW YORK, 28. JUNI 2019

Trods stærk performance blev årets udgave af 24-timers Le Mans en skuffelse for Jan Magnussen og Antonio Garcia, som nu er tilbage i USA for at forsvare mesterskabstitlen i IMSA-serien. Målet med weekendens sekstimersløb på Watkins Glen-banen i staten New York er at overtage føringen i kørermesterskabet – og allerhelst ved at vinde løbet.

– Vi hungrer mildt sagt efter en sejr. Corvette Racing har cementeret en massiv styrke med tre mesterskaber de sidste tre år, og de seneste to år har Antonio og jeg sikret os titlen. Det er præcis sådan, det skal være. Men vi vil også gerne vinde løb, og hele 2018 forløb uden én eneste sejr. Det lignede en sejr på Le Mans, men dén gik desværre heller ikke. Det skal vi simpelthen have lavet om på, lyder det fra Jan Magnussen.

Fem løbsweekender på ni uger

Og der bliver rigeligt med chancer den kommende tid, for alene de næste ni uger byder på hele fem løbsweekender i IMSA-serien. Magnussen og Antonio holder inden Watkins Glen-løbet en andenplads i GTLM-klassen, hvor rivalerne fra Porsche fører mesterskabet. Corvette-duoen har imidlertid gode erfaringer med Watkins Glen, hvor de i 2014 sikrede sejren i sekstimersløbet, mens de så sent som sidste år var umanerligt tæt på at vinde med blot halvandet sekunds afstand til den sejrende Ford.

– Watkins Glen er en af de helt klassiske oldschool amerikanske racerbaner, og layoutet lægger op til godt ræs og fede dueller. Den tætte afslutning sidste år er et godt eksempel. At løbet samtidig er over dobbelt så langt som de traditionelle IMSA-løb betyder også, at strategien kommer i spil, forklarer Jan Magnussen.

Stiller op til løb nummer 150 for Corvette Racing

At det samtidig er Corvette-løb nummer 150 for den danske racerkører er noget, som gør indtryk. Jan Magnussen kørte sit første løb for Corvette Racing i 2004 og har hvert år siden stillet op i 24-timersløbet på Le Mans, 12-timersløbet på Sebring samt 10-timersløbet Petit Le Mans for det amerikanske team. Danskeren har siden 2007 haft en fuldtidskontrakt med Corvette Racing.

– Jeg kan ikke sige andet, end at jeg er enormt taknemmelig over at have fået lov til at være med i så mange år. Fire Le Mans-sejre, fire IMSA-mesterskaber… Jeg er heldig at have oplevet så megen succes med det her team. Mange af folkene er de samme, som da jeg startede, hvilket siger noget om den loyalitet, som hersker i teamet. Jeg ser frem til at køre løb nummer 150 – og alle dem, der kommer bagefter!

TIDSPLAN – SIX HOURS OF THE GLEN

Fredag 28. juni
10.25 (16.25) – Træning #1 (60 min)
15.05 (21.05) – Træning #2 (110 min)

Lørdag 29. juni
08.00 (14.00) – Træning #3 (60 min)
12.00 (18.00) – Kvalifikation GTLM (15 min)

Lørdag 30. juni
09.45 (15.45) – RACE (6 timer)

Livetiming: https://imsatv.imsa.com/
Livestreaming: https://scoring.imsa.com/