Jan Magnussen ryddede bordet i Aarhus


I en nervepirrende finale lykkedes det for tredje år i træk Jan Magnussen at vinde Classic Race Aarhus i sin BAUHAUS-sponsorerede Chevrolet Camaro. Ligger nu på en 2. plads i mesterskabet.

AARHUS, 25. MAJ 2015 — Det var Jan Magnussens allerførste overhaling nogensinde på den snævre bybane i Aarhus, som søndag eftermiddag sikrede den 3-dobbelte DTC-mester sejren i anden afdeling af årets Danish Thundersport Championshp. En sejr, som sendte Magnussen frem til en 2. plads i mesterskabsstillingen.

2015-05-23-janmag-craa-43

– På en bane som i Aarhus får du ikke mange chancer for at overhale, så jeg vidste, at jeg blev nødt til at udnytte den mindste chance for at komme forbi Casper Elgaard, lød det fra Jan Magnussen.

Efter at have vundet både første og andet kvalifikationsheat, startede Jan Magnussen etter i finalen, men med en truende Casper Elgaard på 2. pladsen. Elgaard kom klart bedst fra start og overhalede Jan Magnussen i første sving.

Efter er på par runder med safetycar blev en større jagt sat i gang, og Jan Magnussen formåede først at lukke det forspring, som Casper Elgaard havde skabt sig, hvorefter han på sjette omgang dykkede indenom sin rival i hårnålen for enden af langsiden.

– Under nedbremsningen så jeg et hul mellem Casper og betonvæggen, og det udnyttede jeg og kom så langt frem, at han ikke kunne lukke døren, inden han drejede ind, forklarede Jan Magnussen.

2015-05-23-janmag-craa-42

Overhalingen var uden diskussion weekendens mest underholdende, og Jan Magnussen forklarede senere, at han fra bilen kunne høre sit pitcrew juble, da de overværede showet på tætteste hold fra pitten, som var placeret i det famøse sving.

Finalesejren i Aarhus var Jan Magnussens tredje i træk, og racerkøreren bevarer således sin status som den eneste DTC-kører, der har vundet både tidtagning og løb i det prestigefulde Classic Race Aarhus.

– Jeg er så glad og stolt over vore præstation denne weekend. Stemningen har været fantastisk med mange tusinde tilskuere på tribunerne, og mit eget team har igen leveret en fantastisk indsats. Kæmpe tak til alle på holdet og ikke mindst vores hovedsponsor for weekenden, BAUHAUS, lød det fra Jan Magnussen.

Jan Magnussen kunne efter weekendens indsats indtage en 2. plads i det foreløbige mesterskab, præcis 16 point efter Dennis Lind på førstepladsen. Casper Elgaard måtte udgå af finalen efter kontakt med en chikane og holder en 9. plads i den samlede stilling. Næste afdeling af Danish Thundersport Championship, som afvikles den 6.-7. juni på Padborg Park.