Jan Magnussen ude af årets Le Mans efter voldsom ulykke


Jan Magnussen kommer ikke til start i den 83. udgave af 24-timers Le Mans. Grundet en mekanisk fejl mistede danskeren torsdag kontrollen over sin Corvette C7.R, hvilket forårsagede så omfattende skader, at bilen ikke når at blive klar til løbets start.

LE MANS, FRANKRIG, 12. JUNI 2015 — Corvette Racing trak torsdag aften med stor beklagelse Corvette C7.R #63 med Jan Magnussen, Antonio Garcia og Ryan Briscoe ud af årets 24-timersløb på Le Mans. Et voldsomt uheld i Porsche-kurverne under dagens første kvalifikation gjorde den gule racerbil så medtaget, at mekanikerne ikke kan nå at få den klar igen til løbets start.

2015-06-10-janmag-pm-lemans-05

– En mekanisk fejl gjorde, at jeg mistede kontrollen over bilen, og det skete desværre i et af banens hurtigste ving, lød det fra en ærgerlig Jan Magnussen.

– Det er naturligvis en kæmpe skuffelse, som er svær at sluge lige nu. Hele teamet har gjort en kæmpe indsats for at få bilerne klar til årets største løb, og desværre vil kun én af dem komme til start.

Danskeren kolliderede først hårdt med en barriere, hvorefter bilen blev slynget tværs over banen, hvor den med høj hastighed ramte endnu en mur med bagenden.

Jan Magnussen blev straks efter ulykken tilset på Le Mans-banens medical centre, men blev hurtigt meldt OK af lægerne.

Corvette Racings mekanikere kunne til gengæld ikke redde danskerens racerbil, hvilket betyder, at det amerikanske team for første gang nogensinde må lade en bil udgå fra 24-timers Le Mans, før løbet overhovedet er begyndt.

– Vi er først og fremmest taknemmelige for, at Jan er blevet checket og meldt uskadt af lægerne fra ACO, lød det fra chef hos Corvette Racing, Mark Kent.

– Vi fortsætter arbejdet med at finde ud af, hvad der helt præcist forårsagede ulykken.