Magnussen og Garcia vil kæmpe for generel sejr i Virginia


Jan Magnussen og Antonio Garcia skal kæmpe for den generelle sejr, når det går løs med niende afdeling af WeatherTech Sportscar Championship i weekenden. Løbet er nemlig sæsonens eneste, hvor kun GT-bilerne deltager.

 

VIR, VIRGINIA, USA, 25. AUGUST 2016 – Søndag sidder Jan Magnussen atter i sin gule Corvette C7.R, når niende afdeling af det amerikanske IMSA-mesterskab flages grønt på Virginia International Raceway. Uden prototyperne bliver det en sjælden mulighed for kørerne i GT-klassen at være første bil over målstregen.

 

 

Løbet er ret unikt, da det er det eneste i sæsonen, hvor vi har muligheden for at tage den generelle sejr. Uden prototyperne vil det være en GT-bil, som er først forbi det ternede flag, og det gør weekenden ekstra speciel, lyder det fra Jan Magnussen.

Vi skal helt tilbage til 24-timersløbet på Daytona i 2001, da en Corvette senest tog en overall victory i et løb. Det var i øvrigt teamets tredje ud af i dag 101 sejre. I 2013 sikrede Jan Magnussen og Antonio Garcia sig en podieplacering på Virginia International Raceway, og danskeren ser frem til søndagens udfordring.

 

Jan Magnussen: Teamet fortjener en sejr

– VIR er kendt for at være en rigtig fed bane, og det bliver ikke mindre sjovt med den ekstra mængde downforce, vi har fået i Corvetten i år, forklarer Jan Magnussen.

– Jeg har tidligere vundet på VIR, men aldrig med Corvetten. Det ville være fantastisk med en sejr, ikke mindst fordi vores team virkelig fortjener det. Vi ligger treer i mesterskabet med 41 point efter vores teamkammerater, som fører serien, og med kun tre løb tilbage bliver det noget af en udfordring at komme helt til tops.

– Men vi giver aldrig op.

Det to timer og 40 minutter lange løb kan sædvanligvis livestreames på IMSA-seriens eget website, og Jan Magnussen bliver ikke den eneste dansker på startgridden. Christina Nielsen stiller nemlig atter op i sin Scuderia Corsa-Ferrari i GTD-klassen.

 

TIDSPLAN FOR MICHELIN GT CHALLENGE – VIR

OBS! Danske fans kan følge Jan Magnussen og Corvette C7.R #3 live på FOX Sports samt via live-streaming af kvalifikation og løb på www.imsa.com.

Fredag 26. august
11.30 (17.30 dansk tid) — Træning #1
15.35 (21.35 dansk tid) — Træning #2

Lørdag 27. august
08.00 (14.00 dansk tid) — Træning #3
12.20 (18.20 dansk tid) — Kvalifikation (GTLM)

Søndag 28. august
08.05 (14.05 dansk tid) — Warmup
13.35 (19.35 dansk tid) — RACE (2 timer 40 min)