Magnussen Racing Experience opruster med stærke erhvervsprofiler


Ny ledelse og professionel bestyrelse skal styrke og udvikle Jan Magnussens danske motorsportsteam. Ambitionen er deltagelse i internationale løb som 24-timers Le Mans.

ROSKILDE, 22. DECEMBER 2016 — Magnussen Racing Experience går ind i 2017 med et endnu stærkere setup. Det danske motorsportsteam med den tidligere Formel 1-kører og 4-dobbelte Le Mans-vinder Jan Magnussen i spidsen stiller med ny ledelse bestående af stærke profiler fra erhvervslivet.

 

 

– Efter en række succesfulde sæsoner i Danish Thundersport Championship er det nu tiden til at styrke teamet rent ledelsesmæssigt, forklarer indehaver af Magnussen Racing Experience, Jan Magnussen.

– Da jeg samtidig har behov for at kunne fokusere hundrede procent på min primære opgave, at køre race i både Danmark og USA, har jeg fået hjælp af stærke profiler fra erhvervslivet, som har de rette kompetencer til at drive og udvikle teamet.

Den nye bestyrelse for Magnussen Racing Experience tæller blandt andre Benny Rasmussen, som er indehaver af den nordsjællandske vognmandsforretning Benny Rasmussen & Søn og samtidig passioneret racerkører i dansk historisk motorsport. Bestyrelsesformand er advokat og partner i Bach Advokater, Claus Bach Christensen, mens Michael Holm Jensen, tidligere ejer af en række au2parts-grossistforretninger på Sjælland, er ansat som administrerende direktør.

Teamet fortsætter samtidig det tætte arbejde med PR- og pressechef Nikolaj Karlshøj, som via sin københavnske medievirksomhed, Carlos Communication, overtager det kommercielle ansvar for Jan Magnussen og Magnussen Racing Experience, herunder alle sponsorater, events og foredrag.

– Med det nye hold løfter vi Magnussen Racing Experience op på et nyt niveau og følger dermed vores overordnede strategi om hele tiden at udvikle os, både sportsligt og i forhold til vores samarbejdspartnere. Vores ambition er fortsat at deltage i internationale serier, og målet er 24-timers Le Mans, fortæller Jan Magnussen.

Magnussen Racing Experience tager i 2017 hul på den travleste sæson nogensinde. Foruden deltagelsen i Danish Thundersport Championship med Jan Magnussen og teamkammerat Michael Markussen, stiller teamet også til start i Formel 4, hvor der er indgået aftale med sidste års sølvvinder i Formel Ford, Christian Rasmussen.

 

Klar til 24-timers Daytona efter vellykket test

Jan Magnussen kan i øvrigt gå på velfortjent juleferie efter en netop overstået test på Daytona International Speedway i Florida, USA. Her afprøvede danskeren en række ændringer på den gule Corvette C7.R, som det amerikanske team indsætter i 2017-udgaven af IMSA-mesterskabet samt 24-timers Le Mans.

– Det handlede om at få testet bilen igennem og afprøvet en ny type dæk, som Michelin har udviklet til os. Programmet forløb rigtig godt, og jeg var hurtigste kører blandt alle GT-kørere på testens første dag, lyder det fra Jan Magnussen.

– Det er endnu for tidligt at sige, hvor vi ligger i forhold til vores konkurrenter. Det bliver først afsløret, når vi kører kvalifikationen til sæsonens første løb, 24-timersløbet på Daytona, i slutningen af januar.

– Jeg er sikker på, at vi nok skal få kamp til stregen. Mens vores Corvette efterhånden har nogle sæsoner på bagen, stiller eksempelvis Porsche med en helt ny bil.

Jan Magnussen skal atter dele den gule Corvette C7.R med spanske Antonio Garcia. Duoen får til de tre lange USA-løb, 24 Hours of Daytona, 12 Hours of Sebring samt Petit Le Mans desuden assistance af den tyske DTM-kører for Audi, Mike Rockenfeller.

24-timersløbet på Daytona International Speedway finder sted den 28.-29. januar, mens DTC-sæsonens første løb, Åbningsløbet på Jyllandsringen, afvikles den 22.-23. april.