Magnussen Racing Experience skal udvikle nyt dansk motorsportstalent


14-årige Valdemar Eriksen fra Nibe har en drøm om at blive professionel racerkører, og Magnussen Racing Experience skal udvikle det unge talent mod Formel 4-debut i 2018. Magnussen Racing Experience ansætter samtidig Robert Schlünssen som coach.

 

 

Roskilde, 25. januar 2017 – Magnussen Racing Experience har indgået en aftale med det 14-årige karting- og formeltalent Valdemar Eriksen, som i 2017 tilknyttes teamet som udviklingskører med fokus på test og forberedelse til en allerede indgået Formel 4-kontrakt for 2018.

– Vi er stolte af, at Valdemar og hans bagland har givet os det store ansvar at være partner for hans udvikling og forberedelse til et fremtidigt Formel 4-sæde hos os. Valdemar er endnu et eksempel på et seriøst dansk motorsportstalent med resultaterne i orden, og samtidig er han bevidst om, at det kræver hårdt arbejde og konstant fokus at slå igennem, lyder det fra Jan Magnussen.

– Jeg er ikke tvivl om, at vi sammen kan give Valdemar den træning og coaching, som skal til. Det handler ikke kun om at vinde løb og mesterskaber, men om hele tiden at flytte sig og forbedre sin performance, og det bliver vores opgave at sørge for den udvikling.

14-årige Valdemar Eriksen startede sin kartingkarriere i USA i 2010 og vandt i 2012 det californiaks Rotax Micro-mesterskab. Han kørte i 2015 sin første danske sæson, som blandt andet udløste to mesterskabspodier og titlen Rookie Of The Year. Den hurtige nordjyde rykkede en klasse op i 2016, hvor endte på en samlet tredjeplads i Dansk Rotax Max Challenge og desuden sikrede sig flere løbssejre og pole positions foran ældre og mere erfarne kørere.

 

Valdemar Eriksen: En kæmpe ting for mig

2017-planen for Valdemar Eriksen er at deltage i de tyske og europæiske kartingmesterskaber, som afvikles på større og mere udfordrende baner i Frankrig, Tyskland, Italien, Spanien og Belgien. Valdemar vil desuden stille op i det danske Formel Ford-mesterskab, mens han i en helt nyt Formel 4-racerbil vil deltage i en række test sammen med Magnussen Racing Experience, hvilket skal udvikle og forberede ham til en debut i det danske Formel 4-mesterskab i 2018.

– Det er en kæmpe ting at skulle køre for Jan, og det er faktisk noget, jeg har drømt om siden mødte ham for første gang under et NASCAR-løb på min daværende hjemmebane i Californien, lyder det fra Valdemar Eriksen.

– Jeg forventer mig rigtig meget af samarbejdet, som bestemt bliver udfordrende, men også lærerigt. Det kommende år vil jeg både skulle dyste i karting, Formel Ford og køre test i Formel 4, så det bliver en travl, men også vigtig sæson for min udvikling som racerkører, lyder det fra Valdemar Eriksen.

 

Robert Schlünssen ny coach for formelkørere

Samtidig med nyheden om Valdemar Eriksen kan Magnussen Racing Experience præsentere en anden ny profil i teamet. Robert Schlünssen bliver nemlig fra 2017-sæsonen tilknyttet som konsulent med fokus på coaching af Formel 4-kørerne, der foruden Valdemar Eriksen tæller Christian Rasmussen, som debuterer i det danske mesterskab for Magnussen Racing Experience.

– Magnussen Racing Experience har god erfaring med DTC-biler, men det er afgørende, at vi også har de bedste folk på holdet, når det gælder de nye Formel 4-biler. Jeg kan slet ikke forestille mig nogen bedre person til at tage sig af dén opgave end Robert, lyder det fra Jan Magnussen.

Robert Schlünssen har de seneste 10 år drevet motorsportsteam RS Competition med fokus på træning af kartingkørere. Han har som tidligere racerkører i blandt andet Formel BMW og Formel Renault tilegnet sig en indgående viden om de spirende juniorklasser, ligesom han har drevet et Formel 4-team i Tyskland. Endelig har han som forhenværende U18-landstræner hos Dansk Automobil Sports Union god erfaring med netop coaching og udvikling af unge talenter.

– Min rolle hos Magnussen Racing Experience bliver at sikre, at de unge formelkørere, som tegner kontrakt med teamet, får den bedst mulige træning og forberedelse på alle områder, både teknisk, køremæssigt og fysisk, lyder det fra Robert Schlünssen.

– Jeg har store forventninger til samarbejdet, både på mine egne og på kørernes vegne, da jeg ser Magnussen Racing Experience som det mest professionelle bilsportsteam i Danmark lige nu. Med min egen ekspertise fra formelklasserne ser jeg nogle lovende synergieffekter i dét setup.

Med ansættelsen af Robert Schlünssen har RS Competition og Magnussen Racing Experience skabt en naturlig og ideel overgang fra karting til formelbiler.