Noah Watt debuterer i Formel 4 med Magnussen Racing Experience


Det 14-årige stortalent Noah Watt tager nu springet videre fra karting til racerbiler med Magnussen Racing Experience.

 

 

ROSKILDE, 18. APRIL 2017 – Der er fart på unge Noah Watt, som sidste år var knusende tæt på titlen som europamester i karting. Det 14-årige stortalent, som er søn af den tidligere Formel 3000-stjerne Jason Watt, træder nu ind i racerbilernes benhårde verden og har indgået kontrakt med Magnussen Racing Experience om en fuld sæson i det nye danske Formel 4-mesterskab.

– Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang. Jeg har allerede testet Formel 4-raceren sammen med teamet i Italien, og det var en fed oplevelse. En formelracer er en helt ny verden, når man er vant til en gokart. Banen er større, bilen er større, farten er højere, og der er endnu flere ting at være opmærksom på. Men jeg fandt mig hurtigt til rette i bilen, og jeg ser frem til at komme tilbage i sædet og møde teamet igen, lyder det fra en forventningsfuld Noah Watt.

Watt har dyrket karting siden han var seks år gammel, og som 8-årig fik han licens. Siden da er det blevet til tre danmarksmesterskaber, fem sjællandsmesterskaber og mere end 150 pokaler for den Team Danmark-støttede Herlev-kører. De seneste to sæsoner har Watt udelukkende deltaget i internationale mesterskaber, og han høstede især stor anerkendelse, da han sidste år vandt første afdeling af EM for juniorer. Helt frem til sidste afdeling førte danskeren mesterskabet, før han desværre måtte se sig slået på målstregen med ganske få point.

Med 235 kilometer i timen

Hos baglandet er der tydelig stolthed over den unge racerkørers bedrifter. Også for faren, Jason Watt, bliver det et stort øjeblik, når Noah debuterer i første afdeling af det danske Formel 4-mesterskab i weekenden den 22.-23. april på Jyllandsringen.

– Der er sket en kæmpe udvikling i motorsporten, når det gælder de helt unge talenter. Dengang jeg selv kørte, skulle man være fyldt 14 år blot for at deltage i de store kartingmesterskaber. I dag sætter kørere på samme alder sig bag rattet i racerbiler, som ligner Formel 1-biler, og som kan køre 235 kilometer i timen, lyder det fra Jason Watt.

– For mig bliver det helt specielt at komme tilbage til Jyllandsringen og stå på den anden side af hegnet. Det er seks år siden, jeg selv kørte på banen, og jeg ser frem til at åbne et nyt kapitel med Noah og Magnussen Racing Experience. Vi valgte teamet, fordi de arbejder utrolig professionelt med tingene. Samtidig kender jeg Jan helt tilbage fra de år, vi selv kørte, og hans perfektionisme omkring alt, der har med motorsport at gøre, vil uden tvivl komme os til gode.

Jan Magnussen: Stolt over samarbejdet

Også teamejer og DTC-kører Jan Magnussen ser frem til samarbejdet med Watt, som foreløbig har tegnet sig for 2017-sæsonen.

– Noah Watt har for længst bevist, at han har et kæmpe talent for karting. Vores forårstest i Italien viste desuden, at tingene også kommer naturligt til ham i en racerbil. Han bliver udfordret i Formel 4-serien, hvor han bliver rookie blandt de øvrige kørere, ikke mindst hans egen teamkammerat, Christian Rasmussen, som er en utroligt stærk kører, der sidste år vandt sølv i Formel Ford, lyder det fra Jan Magnussen.

– Personligt er jeg naturligvis stolt over, at holdet omkring Watt har valgt Magnussen Racing Experience til Noahs debut i racerbiler. Jeg har kendt Watt-familien gennem mange år, og jeg er glad for, at mit team og jeg har fået lov at hjælpe til med at muliggøre en professionel karriere for Noah. Det er spændende at arbejde med de helt unge talenter – især, når du har at gøre med de allerbedste.