Premiere på ny dansk dokumentar om Jan Magnussen


‘Familien Magnussen’ er navnet på en ny dansk dokumentar, som tager seerne helt tæt på Jan Magnussen og familien omkring.

 

 

Roskilde, 2. januar 2017 – I februar kan man komme med på en spændende rejse helt ned i motorrummet hos Europas mest vindende racerkører, når den nye danske dokumentar ‘Familien Magnussen’ får premiere på Kanal 5.

Serien skildrer over fem afsnit livet som professionel racerkører med løb i hele verden, og for første gang lukker Jan Magnussen offentligheden helt ind bag kulisserne, hvor sejre og mesterskaber skal kombineres med familieliv og store drømme om fremtiden.

– Det er en mulighed for at kigge med bag kulisserne og få et indblik i, hvad der foregår omkring en familie, som er dybt forankret i motorsporten, lyder det fra Jan Magnussen.

– De fleste er nok klar over, at mit liv ikke kun handler om at sidde i en racerbil og jagte sejre. Det er en hel familie, som rejser rundt i hele verden og undervejs skal have ganske almindelige ting og pligter til fungere, lyder det fra Jan Magnussen.

 

Et helt liv med motorsport

‘Familien Magnussen’ tager blandt andet seerne med til ikoniske 24-timersløb i USA, hvor Jan forsøger at vinde det berømte Rolex-ur med Corvette Racing. Men vi kommer også til Jyllandsringen og til gaderæs i København, hvor det gælder racerkørerens eget danske DTC-team, Magnussen Racing Experience.

– Jeg har kørt racerløb i mere end 30 år, men faktisk er det lige nu, jeg har mest på spil. Mit eget motorsportsteam, som jeg sammen med nogle fantastiske ildsjæle forsøger at bygge op i Danmark, og så min karriere i USA, hvor jeg siden 2004 har været ansat hos Corvette Racing til at vinde det amerikanske IMSA-mesterskab og 24-timers Le Mans.

 

Familie, mekanikere og barndomsvenner

I ‘Familien Magnussen’ møder man også en række af de personer, som på den ene eller anden måde spiller en afgørende rolle for Jan Magnussens karriere og projekter. Det er lige fra barndomsvenner, mekanikere og ingeniører til den nærmeste familie – hustruen Christina og børnene Luca og Millie, som for længst er blevet vant til et liv med rejser til alverdens racerbaner.

– Det er en dokumentar, som skildrer et lidt anderledes familieliv, hvor motorsporten er omdrejningspunktet. Nogle vil nok korse sig over, hvad vi har måttet lade komme i anden række, men sådan er betingelserne i vores verden, forklarer Jan Magnussen.

– Men det er heller ikke en verden, hvor tingene kommer let. Jeg håber især, seerne vil lægge mærke til det unikke sammenhold og den enorme kampgejst og passion, som kendetegner alle de mennesker, vi omgiver os med.

‘Familien Magnussen’, som er produceret af produktionsselskabet Stoffel, har premiere onsdag den 8. februar kl. 22.00 på Kanal 5.