Skuffende Aarhus-ræs for Magnussen


Det startede godt men sluttede skidt for Jan Magnussen, som måtte udgå fra finalen i årets anden afdeling af Danish Thundersport Championship i Aarhus.

 

 

ROSKILDE, 28. MAJ 2018 – Fire gange har Jan Magnussen vundet DTC-løbet i Aarhus’ gader, men for andet år i træk måtte racerkøreren fra Roskilde skuffet se sejren gå til en konkurrent. Magnussen startede ellers flot ud med en pole og en sejr i weekendens første heat, men derefter fulgte to løb, hvor bilen end ikke nåede i mål.

– Det var ikke dét, vi kom for. Jeg er så ærgerlig, ikke kun min egne, men på hele teamets vegne. Gutterne kæmpede hårdt med at bygge bilen op efter et sammenstød i andet, heat, og jeg havde håbet på at kunne kæmpe mig frem i feltet og være med i kampen om finalesejren, lyder det fra en skuffet Jan Magnussen.

Jan Magnussen startede forrest i sin AD Danmark-sponsorerede Chevrolet Camaro til weekendens første heat, som blev afviklet under blå himmel lørdag eftermiddag. Et heat, som den tidligere DTC-mester kørte hjem fra spids, og som betød, at Magnussen skulle starte fra en ottendeplads i andet heat søndag formiddag.

Her gik det imidlertid galt, da Jan Magnussen på sin vej frem i feltet blev fanget mellem to konkurrenter i et af bybanens hurtige sving. Et sammenstød, som sendte alle tre biler ud af løbet, og som satte mekanikerne på overarbejde.

 

Magnussen: Fantastisk arbejde af teamet

– Mit crew gjorde et fantastisk arbejde og fik bilen gjort klar til tredje og afgørende heat. Der var naturligvis ikke mulighed for at afprøve bilen inden finalen, men allerede på første omgang føltes det som om, at vi havde ramt rigtigt med setuppet, forklarer Jan Magnussen.

Jan Magnussen nåede imidlertid ikke engang at fuldføre én omgang, før han igen blev fanget i et sammenstød, som blev igangsat at en konkurrerende bil, som var snurret rundt og holdt uhensigtsmæssigt parkeret midt i svinget inden opløbsstrækningen. Igen kunne Jan Magnussen dog forlade sin bil uskadt, trods traveturen gennem paddocken med hjelmen i hånden var alt andet end tilfredsstillende for den 44-årige racerkører.

– Jeg elsker den action, som DTC kan præstere, men denne weekend gik det lige hårdt nok for sig. Jeg tror faktisk ikke, der var én eneste bil, som kunne tage hjem uden skader, og det er ærgerligt. Omvendt må man sige, at Aarhus igen leverede varen. Jeg elsker stedet, stemningen, omgivelserne og banen, for selv om den slår hårdt, er den sæsonens fedeste oplevelse. Vi vender stærkt tilbage næste år.

Næste udfordring for Jan Magnussen er årets højdepunkt, 24-timersløbet på Le Mans, som traditionelt starter ud med officiel testdag for alle teams den 3. juni før løbet afvikles den 16.-17. juni. Som det har været tilfældet siden 2004, stiller Jan Magnussen op for Corvette Racing.