Skuffende weekend på Watkins Glen


Det lykkedes ikke for Jan Magnussen og Antonio Garcia at gentage 2014-sejren på Watkins Glen. Corvette-duoen sluttede på en 7. plads i søndagens løb på den amerikanske racerbane.

WATKINS GLEN, NEW YORK, USA, 4. JULI 2016 — I 2014 vandt Jan Mgnussen og Antonio Garcia 6-timersløbet på Watkins Glen i staten New York, men i weekendens udgave måtte makkerparret nøjes med en skuffende 7. plads.

 

 

– Vi kører for at vinde, og en 7. plads vil vi naturligvis aldrig være tilfreds med, lyder det fra Jan Magnussen.

– Ikke desto mindre var det hvad, vi kunne opnå. Vi gav den alt, hvad vi kunne, men vores konkurrenter var bare hurtigere. Mere er der desværre ikke at sige til det.

 

Havde styr på Porsche, men ikke Ford

Det var Magnussen, som startede løbet i den gule Corvette C7.R #3 fra en 8. plads, og mens han formåede at holde rivalerne fra Porsche bag sig, var det straks sværere med de øvrige konkurrenter fra BMW, Ferrari og især Ford.

– Mine stints var ret udramatiske, og jeg fokuserede mest på at komme igennem trafikken så problemfrit som muligt. På visse tidspunkter kune jeg kæmpe lidt med Ferrarierne, men vi kom aldrig rigtigt ind i kampen.

 

Kæmpede sig frem til 4. pladsen

Takket være blandt andet en effektiv pitstrategi lykkedes det for Magnussen og Garcia at kravle op gennem feltet og på et tidspunkt indtage 4. pladsen i GTLM-klassen.

Makkerparret måtte dog tage til takke med en 7. plads, da den gule Corvette drønede forbi det ternede flag ved afslutningen på det seks timer lange løb. Et løb, som blev vundet af Ford, der høstede en 1-2-sejr på den tidligere Formel 1-bane.

– Det er ret åbenlyst, at vi er begyndt at mangle fart, især efter Le Mans. Men vi har også oplevet små fremskridt denne weekend. Vi har stadig masser af arbejde foran os, og heldigvis har vi verdens bedste crew til opgaven, forklarer Jan Magnussen.

 

Tillykke til Christina Nielsen

Danskeren sender dog en hilsen til sin danske kollega Christina Nielsen, som sammen med sine to medkørere sejrede i GTD-klassen søndag eftermddag.

Næste gang, Jan Magnussen skal i aktion for Corvette Racing, bliver allerede i næste weekend den 9.-10. juli på Mosport-banen Canada.