Uheldige Magnussen skal vende lykken på Laguna Seca


Efter tre skuffende løb i det amerikanske United SportsCar Championship håber Jan Magnussen på et topresultat i weekendens løb på Laguna Seca. Danskeren bekræfter samtidig at skulle køre et europæisk løb for Audi-teamet WRT i slutningen af juni.

LAGUNA SECA, CALIFORNIEN, USA, 29. APRIL 2016 — Det har været en frustrerende sæsonstart for Jan Magnussen og Antonio Garcia, som tabte 24-timersløbet på Daytona på målstregen og derefter indkasserede to 9. pladser i henholdsvis Sebring og Long Beach. Den kommende weekend køres fjerde afdeling på Laguna Seca-banen i Monterey, og her skal lykken vende, mener Magnussen.

sebring_thurs_fri_gal_15_10

– Vi har i den grad brug for noget optur efter tre frustrerende løb. Det er simpelthen ikke til at holde ud, lyder det fra Jan Magnussen.

– Det positive er, at vi ikke mangler fart. På Daytona sluttede vi 34 tusindedele af et sekund efter vinderen, som var vores egen søsterbil, og på Sebring udgik vi kort efter at have taget føringen i løbet. Laguna Seca er en af mine favoritbaner, så der er virkelig lagt i kakkelovnen til et godt race, og forhåbentlig også en sejr.

120 minutters sprintløb

– Situationen minder meget om 2013, hvor vi gennem længere tid havde været forfulgt af uheld. Så kom vi til Laguna Seca og vandt, og vi endte med at vinde mesterskabet.

Magnussen og Garcia vandt også Laguna Seca-løbet i 2014, og i alt har danskeren været på podiet seks gange siden 2007. Til forskel fra sæsonens andre løb er dette et sprintløb på blot 120 minutter og har kun deltagelse af to klasser, de hurtigste GT-biler (GTLM) og de hurtigste prototyper. Løbet er det sidste, inden Corvette-teamet rejser til Frankrig for at forberede sig på 24-timers Le Mans den 18.-19. juni.

Skal køre Blancpain for Audi-team

Jan Magnussen kan samtidig bekræfte, af han den 24.-25. juni stiller op i en afdeling af Blancpain GT Series Endurance Cup på den franske Paul Ricard-bane. Det er det belgiske WRT-team, som har hyret danskeren til at køre en Audi R8 LMS sammen med Filipe Albuquerque og Rodrigo Baptisa.

– Det er en spændende opgave, som jeg glæder mig rigtig meget til, lyder det fra Magnussen.

– Jeg kender teamejeren, fordi han var min teamkammerat tilbage i Formel Ford-tiden. Han har gennem en årrække forsøgt at sætte mig i en af hans biler, men først nu har det passet ind i kalenderen.

Corvette-partner som konkurrent

– Sidste gang, jeg kørte en Audi R8 var til 24-timers Le Mans i 2003, men da var det en LMP1-racer. Nu er det en GT3-bil, og her kommer med en del erfaring fra 2013- og 2014-sæsonen, hvor jeg kørte en Ferrari 458 GT3 med Formula Racing.

Der er tale om en 1.000 kilometersløb, hvor Magnusen til en afveksling kommer til at køre mod sin trofaste Corvette-partner, Antonio Garcia. Spanieren vil nemlig sidde bag rattet i en af WRT-teamets andre biler.

– Det skal nok blive en ny og anderledes oplevelse, smiler Jan Magnussen.

TIDSPLAN FOR CONTINENTAL TIRE MONTEREY GRAND PRIX

OBS! Danske fans kan følge Jan Magnussen og Corvette C7.R #3 live på FOX Sports samt via live-streaming af kvalifikation og løb på www.imsa.com.

Fredag 29. april
13.50 (19.50 dansk tid) — Træning #1
17.20 (23.20 dansk tid) — Træning #2

Lørdag 30. april
14.05 (20.05 dansk tid) — Træning #3
19.55 (01.55 dansk tid) — Kvalifikation (GTLM)

Søndag 1. maj
11.00 (17.00 dansk tid) — Warmup
14.15 (20.15 dansk tid) — RACE (120 min)