Magnussen i føring, men intet er sikkert


Laguna Seca-banen i Californien danner i weekenden rammen om næstsidste løb i det amerikanske IMSA-mesterskab, hvor Jan Magnussen og Antonio Garcia holder en førsteplads i den samlede stilling.

 

 

LAGUNA SECA, CALIFORNIEN, 22. SEPTEMBER 2017 – Jan Magnussen og Antonio Garcia skal i weekenden forsøge at udbygge deres føring i det benhårde IMSA-mesterskab, når næstsidste afdeling af den amerikanske racerserie afvikles på Laguna Seca.  Hele seks gange har Jan Magnussen kæmpet sig frem til en podieplads på den berømte racerbane midt i Monterey – og to gange med en sejr.

– Sejren i sidste løb på Virginia International Raceway var fantastisk. Vi havde virkelig brug for den sejr, for det giver en smule mere is i maven, når man kigger på pointene. Men vores mesterskabsføring er på ingen måde sikkert, for vi fører med 16 point, og der er stadig 72 point at kæmpe op. Faktisk kan vi tabe det hele på gulvet allerede i den kommende weekend, lyder det fra Jan Magnussen.

 

Et spektakulært indslag på kalenderen

Racerkøreren, som har kørt for Corvette Racing hvert eneste år siden 2004, er en kæmpe fan af Laguna Seca-banen. Det er sving som det ikoniske ‘Cork Screw’, hvor asfalten nærmest slår en knude, som har gjort stedet til et af kalenderens mest spektakulære. End ikke et voldsomt uheld på målstregen i 2009, hvor Jan Magnussen tørnede sammen med Porsche-konkurrenten Jörg Bergmeister i et tæt på fatalt crash, har kunnet slukke danskerens flamme for den legendariske racerbane.

– At Laguna Seca ligger så sent på sæsonen i år gør det kun endnu mere spændende. Få baner har så mange steder, hvor du kan løbe ind i problemer, og måden, banen griber og opfører sig varierer utroligt meget. Det er en vanvittig underholdende bane og samtidig en af de mest tekniske, forklarer Jan Magnussen.

Foruden Jan Magnussen repræsenteres Dannebrog også af Christina Nielsen, der ligesom sin landsmand skal forsøge at forsvare sin mesterskabsføring i GTD-klassen sammen med sin faste Ferrari-makker, Alessandro Balzan.

 

TIDSPLAN – LAGUNA SECA

Fredag 22. september
Kl. 13.00 (19.00) – Træning #1 (60 min)
Kl. 17.50 (23.50) – Træning #2 (60 min)

Lørdag 23. september
Kl. 11.00 (17.00) – Træning #3 (60 min)
Kl. 14.55 (20.55) – Kvalifikation (15 min)

Søndag 24. september
Kl. 12.10 (18.10) Warm Up (20 min)
Kl. 17.05 (23.05) – RACE (2 timer 40 min)